Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Het inhuren van een hoveniersbedrijf

Catherine Griffin

Uiteindelijk droomt iedereen er toch van? Een huis met een lekker stukje grond er omheen waar u een heerlijke tuin kunt creëren om te zitten en te leven. Niets is lekker dan in het zonnetje genieten van een goed boek, omringd door de kleurrijke planten. Helaas vergeten een heleboel mensen hoeveel werk een tuin eigenlijk is. Zeker als u beiden een baan hebt. Dan blijft er soms naast het werk en alle andere dagelijkse verplichtingen nog maar weinig over om het groen een beetje aandacht te kunnen geven. U misschien bent u wel graag buiten, maar heeft u niet echt groene vingers. Dan zou het inhuren van een hoveniersbedrijf een goede oplossing voor u kunnen zijn.

Wanneer huurt u een hoveniersbedrijf is?

De mogelijkheden voor het inhuren van een professioneel bedrijf dat uw tuin komt doen zijn eindeloos. U kunt al mensen laten komen om een keer een extra onderhoudsbeurt te plegen. Dat scheelt u weer ween hoop werk en voor hoveniers is het werk zo gepiept. Maar u kunt ook uw hele tuin uit handen geven aan een hoveniersbedrijf. Ze komen dan één keer per twee weken en maaien uw gazon, halen het onkruid weg en snoeien uw beplanting als dat nodig is. Afhankelijk van de grote van de tuin zal zo'n bedrijf minder of meer moeten komen dan de aangegeven tijdsplanning. U hoeft vervolgens nergens meer naar om te kijken en alleen maar een praatje te maken met die jongens die in uw tuin komen werken. Natuurlijk zullen zij luisteren naar uw wensen en ideeën voor de tuin.

Een tuin laten aanleggen

Stel u wilt uw tuin eens helemaal een nieuw leven in blazen. Of u bent net verhuisd en wilt alles liever naar uw eigen smaak inrichten. Een hoveniersbedrijf kan deze klus voor u klaren. Zij kunnen zorgen voor een goed tekening en beplantingsplan. Een voordeel is dat elke hovenier een uitgebreide plantenkennis heeft en dus de beste tuin voor u kan aanleggen. De hoveniersbedrijven zullen ook in staat zijn om de hele tuin aan te leggen, inclusief de bestrating en in sommige gevallen ook de omheining. Echt een aanrader dus, want het scheelt uzelf enorm veel werk. En het resultaat mag dan ook zeker om te zien zijn. U kunt er vervolgens weer jaren plezier van hebben. Als de tuin de eenmaal is aangelegd kunt u de keuze voor het onderhoud weer afwegen. Gaat u het zelf doen of geeft u het liever uit handen. Tip: struin internet eens af naar leuke tuinideeën of kijk bij Hoveniersbedrijf J T A van Marwijk BV!


Delen

2019© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen