Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Welke gordijnen kiest u voor uw woning?

Catherine Griffin

Als het aankomt op gordijnen zijn er tegenwoordig talloze opties. Het kan hierdoor zijn dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het goed om u eens te verdiepen in alle verschillende mogelijkheden. En natuurlijk is ook niet elk raam in elke kamer hetzelfde. U weet zelf goed wat uw smaak is en welke vorm van licht u in de kamer wilt. Wij willen u wat ideetjes meegeven die u op weg kunnen helpen voor de verschillende ruimtes in uw woning.

Het hart van het huis: de woonkamer

Veelal zult u veel tijd doorbrengen in uw woonkamer. Vaak is een beetje privacy dan wel zo fijn. Zeker wanneer u langs een weg woont waar dagelijks veel mensen of verkeer passeren. Handig is om te weten hoe groot uw raam is en hoeveel geld u wilt uitgeven aan nieuwe gordijnen. Wanneer uw raam namelijk afwijkt van de standaard maat, kunnen de prijzen van op-maat gemaakte gordijnen nog wel eens duurder uitvallen. Over het algemeen kiest u in de woonkamer dus voor een oplossing die niet al het licht buiten sluit, maar die wel tegen gaat dat iedereen nog bij u naar binnen kan kijken. In de winkel kunnen ze u precies vertellen welke soort stof hiervoor gebruikt kan worden. Vitrage is een veel gebruikte oplossing voor de woonkamer. Zo houdt u overdag de pottenkijkers weg, maar voor de avonden zijn er nog welk extra overgordijnen van een dikkere stof nodig. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een vouwgordijn, rolgordijn of een plisségordijn. Het voordeel van een goed plisségordijn is zijn isolerende werking. Zeker dus een voordeel voor een ouder huis die voor een lagere energierekening kan zorgen. Wat kleuren betreft zijn er velen mogelijkheden. Kies een kleur die goed bij uw inrichting past.

Gordijnen op de slaapkamer

Op slaapkamers wordt er meestal gekozen voor een goed verduisterende stof, waardoor je meestal uit komt op het klassieke gordijn. Deze geven je kamer ook extra sfeer en demping. Bij schuine daken en ramen kan een goede raambekleding nog wel eens een uitdaging zijn, zeker voor de kleinere portemonnee. Maar er zijn zeker oplossingen te vinden die op maakt gemaakt kunnen worden zodat ze tegen uw schuine raam aan komen te liggen. Dit is vaak in de vorm van een rolgordijn. Voor de kleinere beurs zijn er ook kant en klare gordijnen. Vaak moeten ze in lengte nog wel op maat worden gemaakt, maar dat is een simpel klusje met de naaimachine. Het kan zeker een hoop geld schelen.

Kijk bij Van Summeren Alles Voor Mooi Wonen voor een ruime keus aan mooie gordijnen.


Delen

2019© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen