Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Architecten en ontwerpers

Catherine Griffin

Architecten zijn de burgerlijke kunstenaars van vandaag de dag. De artistieke expertise die menig architect kenmerkt, is bepalend voor het stadsbeeld, zij het in kleinere gemeenten of grote steden. Architecten ontwerpen de omgeving waarin onze levens plaatsvinden. Kijk voor een deskundige architect bijvoorbeeld bij Architectenbureau Dick vd Heijden. Nederland heeft een aantal vooruitstrevende architectenbureau's die mondiale faam genieten.Dit artikel behandelt een speciaal soort architect, te weten: de tuinarchitect.

Het ontwerpen, inrichten en onderhouden van een tuin is iets waar veel aandacht en tijd bij komt kijken. Wanneer je een nieuw huis met tuin koopt kan het soms een groot karwei lijken om de tuin helemaal eigen te maken. Het vergt creatief inzicht en kennis van bomen en planten. Je wilt natuurlijk het hele jaar een prachtige tuin hebben en altijd wel iets in bloei hebben staan. Het is daarom erg aan te raden om met een tuinarchitect in zee te gaan. Samen kun je jouw wensen bespreken en zien of dit te realiseren is. 


Het ontwerpen van de tuin

Een tuinarchitect is een meester in het ontwerpen van de prachtigste tuinen. Of het nu om een grote tuin gaat of een kleine tuin, een tuinarchitect weet er altijd het beste van te maken. Je kunt tijdens de eerste gesprekken jouw wensen voor de tuin bespreken. Wil je bijvoorbeeld een bepaald soort bloem of plant terug laten komen in de tuin, een vijver of veel gebruik maken van hout en steen. Dit kun je samen bespreken en de architect zal ook duidelijk maken wat wel en niet past bij jouw tuin en wat wenselijk is en zal ook met ideeën komen. Samen kun je een ontwerp maken voor jouw droomtuin. Wanneer je geen inspiratie hebt kun je het ook geheel in de handen van de tuinarchitect laten en zijn op zijn expertise vertrouwen. 


Het aanleggen van de tuin

Tijdens de afspraken voor het ontwerpen wordt ook een tijdsperiode afgesproken van wanneer de tuin aangelegd zal worden. Dit heeft alles te maken met welke seizoen, zodat het de juiste tijd is om bepaalde bloemen te planten. Het kan ook zijn dat je over een tijdspan van een jaar meerdere afspraken hebt voor het planten van bomen en bloemen zodat ze onder de juiste omstandigheden geplaatst kunnen worden.


Een tuinarchitect voor iedereen

Iedereen kan een afspraak maken met een tuinarchitect en zijn/haar droomtuin bespreken en ontwerpen. Ook al is het maar een gedeelte van de tuin dat om verandering vraagt. Het is een prachtig vak dat veel creativiteit en kennis vraagt en waar je dus altijd terecht kan om advies. Is jouw tuin aan een drastische verandering toe of ben je verhuisd en hebt je een nieuwe tuin waar je niet weet wat je mee moet? Schakel de expertise van een tuinarchitect in en ontwerp een droomtuin waar je jarenlang van kan genieten. Een prachtige tuin is een investering waar je lang plezier van hebt, doe het gelijk goed en ga met een tuinarchitect aan de slag voor jouw droomtuin. 


Delen

2019© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen