Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Zonwering: Effectiviteit en stijl

Catherine Griffin

Zonwering: Effectiviteit en stijl

Zo lang als de mensheid op aarde is, hebben wij te maken met de gevolgen van de zon. Verbranding, hitte en huidveroudering vormen een paar goede redenen om over een goede zonnewering te beschikken. 

Effectieve zonwering 

Met 'zonnewering' kunnen in functionele zin verschillende dingen worden bedoeld. Het is van belang om hier rekening mee te houden in uw uiteindelijke keuze. De doelstelling kan zijn om zonnestraling (licht) te weren. In andere gevallen is de lichtinval niet zozeer het probleem en zelfs wenselijk, maar ligt het accent vooral op de regulatie van te vermijden warmere temperaturen of schadelijke UV-straling.  Er bestaan vormen van zonwering die lichtinval niet belemmeren, maar wel de UV-straling of de warmte die het gevolg kan zijn van zonlicht. Er bestaan ook vormen van zonwering die daarnaast ook het zonlicht tegenhouden. Deze vormen van zonwering zorgt automatisch vaak ook voor wat meer warmteregulering en houdt UV-straling standaard tegen. Voor het kiezen van zonnewering is het in de eerste plaats van belang, welke 'functionele vorm' van zonwering u wenselijk vindt. 

Stijlvolle zonwering 

Waneer u eenmaal goed voor ogen heeft op welke manier u de zon wilt weren op een bepaalde plek in huis of op uw kantoor, heeft u de belangrijkste vraag beantwoord. Binnen elke categorie bestaan er legio mogelijkheden over de uiterlijke stijl en vorm van de wijze waarop de zon kan worden geweerd: lamellen, gordijnen, markiezen en parasols zijn maar een greep uit de vele mogelijkheden. Daarbinnen bestaan er ook nog eens verschillende ontwerpen die het bekijken zeker waard zijn. Behalve het weren van de zon, hebben mensen wel behoefte aan een uiterlijke vorm daarvan die overeenkomst met hun persoonlijke stijl. Ook bedrijven hebben vaak behoefte aan een uiterlijke vorm van zonnewering die overeenkomt met hun eigen huisstijl. Bent u een bedrijf, dan is het misschien wel van extra belang om goed na te denken over de uiterlijke stijl van uw zonnewering. Het biedt legio mogelijkheden om klanten aan te trekken en deze een positief gevoel te geven over uw organisatie. Bepaalde vormen van zonnewering geven namelijk de mogelijkheid om uw eigen, authentieke logo hierop te laten afdrukken. 

Advies is goed beschikbaar! 

Zeker wanneer het gaat om de keuze van zonnewering ten aanzien van de buitenkant van vastgoed is het van belang om de effectiviteit en de stijl zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten, om op de langere termijn geen spijt te krijgen van uw investering. Gedegen advies over alle mogelijkheden die er zijn kunnen de keuzestress aanzienlijk verminderen, de overwegingstijd verkorten en de kans op spijt aanzienlijk verkleinen. Zulk advies kunt gemakkelijk krijgen van Bolten de Woonversierder


Delen

2019© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen