Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Houten keukens

Catherine Griffin

Houten keukens

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, dan denk je niet snel aan hout. Hout en keukens passen niet bij elkaar, denken veel mensen. Toch is dit absoluut niet waar en zijn er houten keukens waar je mond van openvalt. Hout heeft een aantal aangename eigenschappen. Kijk voor leuke modelen eens bij Moodkeukens.

Duurzaam

Hout is bestand tegen schimmelvorming, is een duurzaam product en kan door bepaalde productieprocessen nog duurzamer worden gemaakt. Hout is sterk en hard en heeft een groot vochtopnemend vermogen. Bij afgifte van vocht krimpt het hout en het zet uit wanneer het vocht opneemt. Daardoor is het mogelijk dat hout werkt. Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling en kan voor vele doeleinde worden gebruikt. Ook een houten keuken hoort bij deze doeleinden. De warme uitstraling en de duurzaamheid van een houten keuken kan de doorslag geven om er een aan te schaffen. 

Een stijlvolle keuken

Een keuken van houtmateriaal, is stijlvol en tegelijkertijd warm. De meeste houten keukens worden op maat gemaakt en geven je woning een luxueuze en chique aanblik. Hout is sfeervol en kan voor zowel een design- als klassiek interieur worden gebruikt. Dit materiaal leeft en kan gerekend worden onder de zogenaamde "groene" aankopen. Milieubewust en duurzaam zijn twee kernwoorden die steeds weer voorbij komen. 

Zoveel mensen, zoveel wensen

Niemand is gelijk en iedereen wil een keuken naar eigen smaak. Een houten keuken is er voor verschillende stijlen en kunnen op maat worden gemaakt. Van een landelijk tot een designuitstraling is er de mogelijkheid om gebruik te maken van hout. Zo zijn er de eikenhouten, sloophout en steigerhouten keukens. Laat je inspireren door de mogelijkheden. 

Verschillende stijlen

De verschillende mogelijkheden om een keuken op maat te laten maken zijn eindeloos.  Ben je van plan voor een fijnbelijnd keukenfront te kiezen? Een warme uitstraling met een landelijk karakter kan worden verkregen door vurenhout te frezen, te borstelen en in een kleur te laten aflakken die je voor ogen hebt.  Een eikenhouten front zal robuust en stoer ogen. Eikenhout is al fraai van zichzelf en zal met een matte lak een eye-catcher in je woning zijn. 

Tijdloos 

Eigenlijk kan een keuken van hout in ieder interieur worden gebruikt. Zowel een modern als nostalgische inrichting zullen met hout meer verlevendigen en je keuken een luxe aangezicht geven. Hout is tijdloos en wordt al vele jaren gebruikt in keukens. Is je keuken een beetje gedateerd of ben je uitgekeken op de kleur, die je 15 jaar geleden zo mooi vond? Dan is er de mogelijkheid om je keuken te laten omtoveren tot een moderne, hedendaagse keuken van hout. Een keuken die kwaliteit heeft zal na 15 jaar nog steeds kwaliteit hebben. De deurtjes van de deze keuken kunnen worden vervangen door houten panelen. Je kookvertrek ziet er weer aantrekkelijk uit en kan nog jaren mee.


Delen

2019© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen