Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Waarom een donkere laminaatvloer kopen de beste optie is voor jouw woning

Catherine Griffin

Een laminaatvloer is niet alleen een praktische investering voor jouw woning, ook geeft deze vloer een mooie uitstraling aan jouw woning. Er zijn vandaag de dag enorm veel opties voor laminaatvloeren. In dit blogartikel lees je waarom je de optie voor een donkere laminaatvloer eens moet overwegen.

Rustieke en authentieke sfeer
Allereerst zorgt een donkere laminaatvloer voor een rustieke en authentieke sfeer in huis. Heb je bijvoorbeeld een oude woning en wil je hier laminaat in leggen? Dan kun je het ouderwetse gevoel van de woning gewoon behouden. Kies bijvoorbeeld voor een donkerbruine laminaatvloer met een hout reliëf. Het lijkt net alsof de nieuwe laminaatvloer al jaren bij deze woning hoort. Je kunt met een nieuwe laminaatvloer nog altijd het authentieke gevoel van de woning behouden. Kies dan voor een donkere kleur voor het optimale resultaat.

Je ziet er minder op
Een nieuwe, lichte laminaatvloer kan een woning een frisse uitstraling geven. Maar iets waar je wellicht voor de aankoop niet zo bij stilstaat, is de invloed van de kleur op de netheid van het huis. Op een lichte laminaatvloer zie je namelijk veel sneller viezigheid. Je ziet snel stof en andere viezigheid op de vloer. Hierdoor ben je vaker aan het stoffen en dweilen met een lichte laminaatvloer. Op een donkere laminaatvloer valt stof en zand minder op. Vind jij het belangrijk dat jouw huis er schoon uitziet en heb je geen zin om iedere dag te stofzuigen? Dan is een donkere laminaatvloer kopen een betere optie.

Match met het interieur
Een verandering van vloer is een grote verandering voor het hele interieur. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de geschikte laminaatvloer in jouw woning. Past een lichte vloer bij jouw lichte meubels of past een donkere vloer toch beter? Jouw hele woonkamer krijgt een make-over wanneer je een nieuwe vloer kiest. Over het algemeen past een donkere vloer al snel bij jouw interieur. Of je nu juist een heel kleurrijk interieur hebt, of juist een woonkamer met donkere elementen. Jouw woonkamer heeft een luxe uitstraling met een laminaatvloer in een donkere tint.

De juiste laminaatvloer kopen is nog lang niet zo eenvoudig. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren, maten, reliëfs en andere mogelijkheden voor laminaatvloeren op de markt. Past een donkere laminaatvloer ook bij jou in huis? Als je een authentieke sfeer wilt neerzetten, maar toch wilt genieten van de functionaliteit van laminaat, is een donkere laminaatvloer de beste optie voor bij jou in huis.


Delen

2020© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief