Eigen huis en tuin

Eigen huis en tuin

Waar moet je op letten bij de aanschaf van gordijnen?

Catherine Griffin

Is jouw woonkamer nog kaal zonder een rolgordijn, jaloezie of ander stoffen voorhangsel? Een gordijnenrails kan het verschil maken qua sfeer in de kamer. Wil je weten hoe je altijd de juiste gordijnen aanschaft voor jouw woon-, slaap-, eet-, of badkamer? Lees dan gauw de volgende tips voor een succesvolle aanschaf van een gordijn voor bij jou in huis.

Dikte van de stof
Wat is de functie van het gordijn? Is de gordijn enkel voor de aankleding en sfeer van de kamer? Of heb je het ook nodig voor de verduistering van de kamer? Het is belangrijk om goed op de dikte van de stof te letten. Wil je dat de kamer echt donker is? Dan kan een dunne stof niet volstaan. Het is dan belangrijk om altijd een extra dikke stof uit te kiezen. Vaak worden stoffen die echt verduisterend zijn, hier ook voor aangeprezen. Je kunt dan specifiek op zoek gaan naar een verduisterend gordijn.

Lengte van het gordijn
Je kunt een gordijn eenvoudig op maat laten maken, maar hier zit wel altijd een prijskaartje aan. Wil je gewoon een standaard gordijn kopen bij een woonwinkel? Dan moet je goed op de lengte letten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gordijn te kort is voor het raam of dat het op de vloer blijft hangen. Meet daarom altijd eerst de gewenste lengte op, voordat je een gordijn besteld. De regel voor het kopen van gordijnen is ook dat je beter een te lang gordijn kunt kopen, dan te kort. Het is namelijk helemaal niet zo lastig om een gordijn zelf in te korten of dit te laten doen. Andersom is natuurlijk een stuk lastiger.

Montage
Een gordijn kan op verschillende manier gemonteerd worden. Je kunt een gordijnenrails aanschaffen, waar het gordijn netjes invalt. Ook kun je kiezen voor een balk aan de muur en dat jouw gordijn hieraan wordt vastgemaakt. Vandaag de dag is het een populaire optie om het gordijn aan de balk te weven. Het gordijn beschikt dan al over grote gaten aan de bovenkant, waar je simpelweg de balk door kunt steken. Zo hang je een gordijn moeiteloos op.

Een gordijn is sfeerbepalend voor het hele huis. Het is daarom belangrijk dat je de juiste gordijn aanschaft. Let hierbij niet alleen op de lengte van het gordijn, maar ook op de dikte, het verduisterende effect en ook zeker op de manier van montage. Zo vind je altijd een geschikt gordijn voor bij jou in huis.


Delen

2021© Eigen huis en tuin
Over ons
Eigen huis en tuin

Hey, ik ben Laila. Mijn grote passie is het inrichten van mijn eigen huis en tuin. Ik laat de stijl van mijn tuin zoveel mogelijk aansluiten bij mijn wooninrichting. Zo heb ik bijvoorbeeld gekozen voor steigerhouten meubels binnen en ben nu zelf bezig een steigerhouten lounge voor de tuin te maken. Of ik zet bijvoorbeeld planten uit de tuin in potten en zet die binnen. Ik heb onlangs 2 beeldjes gekocht: een voor buiten en een voor binnen. Dit zijn maar een paar ideeën hoe ik huis- en tuininrichting aanpak. Alle stijlen kunnen in mijn blog aan bod komen, en dit binnen ieders budget. Ik wens jullie veel leesplezier!

Archief